Om oss

Falkenbergs Yankee Club bildades 1975 av några av dåtidens bilentusiaster eller ”raggare” som de också kallas.
Klubbens inriktning var givetvis jänkebilar och allt som livsstilen runt detta innehåller och som klubblokal tilldelades en f.d bondgård belägen på smedjeholmen, ca 2 km norr om Falkenbergs centrum.
Värt att nämna är även att gården även var barndomshem till en av personerna som var med och bildade klubben.

Dåtidens lokaler och klubbhus levde ett hårt liv som ”raggarkåk” och YankeeCluben blev känd som en klubb med ”bra drag i”
YankeeCluben levde vidare in i åttiotalet, om än med ett något lugnare tempo och i mitten av åttiotalet svalnade intresset bland många medlemmar.
Lokalerna på smedjeholm var slitna av fester och upptåg genom årens gång och klubben gick i dvala..

Här kunde historien ha slutat, men i början av nittiotalet beslutade sig klubbens ännu kvarvarande medlemmar att på allvar väcka liv i klubben.

Klubbhus och garage genomgick en omfattande renovering och ombyggnad för att kunna möta ett stort behov av mek- och garageplatser.

Klubben verksamhet blev därigenom allt starkare betonad på att ge möjlighet åt sina medlemmar att renovera och underhålla sina entusiastbilar.
I mitten och senare delen av nittiotalet var således åter aktiviteten på ”Kåken” ute på smedjeholmen (numera ett industrområde) åter på topp.

Medlemsantal och aktiviteteter minskade något i början av vårt nya sekel men YankeeCluben är åter på fram marsch, och vi är i skrivande stund ca 90 medlemmar, som tillsammans äger ett 40-tal bilar.

Yankee Clubs ytor innefattar idag 7 varmmekplatser, 6 kallmek/uppställningsplatser och en ny akutplats bestyckad med billyft för servicearbeten.
Klubblokalen rymmer alla förnödenheter och plats för fester och sommartid rymmer uppställningen även plats för större evenemang.

Yankee Clubens inriktning är idag att främja och vidareförmedla USA-bilshobbyn, samt att än idag möjliggöra för våra medlemmar att kunna arbeta med sina bilar i fräscha lokaler och att vara en samlingspunkt för stadens entusiaster.

Falkenbergs Yankee Club är ansluten till ACCS, och jobbar även för att kunna förmedla deras budskap, som t.ex kampen för lägre bensinskatt och för att förenkla framtida motorhobby.